6 motive pentru care pasarile sunt animale de companie excelente

Dacă plănuieşti să-ţi iei un animal de companie, ia în calcul şi varianta de a-ţi cumpăra o pasăre sau poate chiar de a adopta una. Frumoasele înaripate sunt sociabile, amuzante, destul de uşor de îngrijit, dar nu numai atât. Ele au multe calităţi pentru care pot fi considerate animale de companie excelente. Iată 6 dintre aceste atuuri!

1. Sunt mai uşor de întreţinut decât alte animale

Spre deosebire de câini sau pisici, păsările nu lasă păr, nu aleargă prin toată casa şi îşi fac nevoile în colivie. Nu au nevoie de plimbări pe afară, iar atunci când nu aveţi timp să le daţi drumul prin casă, puteţi, pur şi simplu, să le lăsaţi în colivie. Au nevoie de atenţie şi dragoste, dar nu sunt atât de geloase şi nu vă cer să le acordaţi afecţiune tot timpul. Nu fac foarte multă mizerie, iar colivia lor trebuie curăţată doar o dată pe zi.

2. Sunt animale foarte inteligente

Dacă le este acordată atenţie în mod regulat, păsările se pot dezvolta frumos de-a lungul timpului, atât pe plan intelectual, cât şi pe plan emoţional. Ele pot învăţa foarte repede lucruri noi.

3. Sunt uşor de dresat

Păsările acumulează rapid informaţia, se obişnuiesc în scurt timp cu stăpânii şi învaţă trucuri noi dacă le este acordată cel puţin o oră pe zi în acest scop. Ele pot învăţa să se suie pe mână sau chiar să repete cuvinte dacă sunt antrenate de mici.

4. Sunt animale foarte sociabile

Atunci când sunt îngrjite corespunzător, antrenate, scoase din colivie zilnic, implicate în activităţile familiei şi tratate exact ca membrii familiei, păsările pot deveni chiar mai sociabile decât pisicile.

5. Nu sunt costisitoare

Măncarea pentru păsări este în general mai ieftină decât cea pentru câini, pisici sau animale exotice mai mari. Ele nu mănâncă foarte mult, dar trebuiesc hrănite cu ingrediente de calitate! De asemenea, nu trebuie omis faptul că dieta lor trebuie să cuprindă fructe şi legume.

6. Trăiesc mult timp

Cele mai multe păsări trăiesc perioade îndelungate de timp, astfel că le puteţi avea în jurul dumneavoastră timp de ani buni dacă primesc îngrijire atentă şi hrană de calitate.