Nu-ti lasa papagalul sa sufere de singuratate!

„Stolul” unui papagal nu trebuie să fie format neapărat din alte păsări atunci când înaripatul cu pricina trăieşte în captivitate. Papagalii sunt animale sociabile care se mulţumesc şi cu prezenţa stăpânilor sau a altor animale. Dacă ai un astfel de animăluţ acasă, te rugăm din suflet, nu-l lăsa să sufere de singurătate şi plictiseală! Iată câteva sfaturi pentru a-ţi face papagalul fericit.

Achiziţionează încă un animal de companie! Pentru ca papagalul tău să nu se plictisească are nevoie de un companion pe care să-l urmărească. Poţi alege un alt papagal cu care să fie compatibil sau chiar un câine sau o pisică (pe care să-i ţii sub supraveghere!). De asemenea, poţi alege un hamster, un porcuşor de Guinea sau o broască ţestoasă. Dacă optezi pentru un astfel de animal de companie, fii cu ochii pe el atunci când eliberezi papagalul prin casă.

Dacă decizi că nu poţi aduce acasă încă un animal, lasă televizorul pornit atunci când pleci în oraş. Alege un program cu desene animate către care papagalul să-şi îndrepte atenţia cât timp eşti plecat/ă.

Nu uita să îi pui papagalului în colivie jucării, mâncare şi apă proaspătă. Alternează zilele în care laşi televizorul pornit cu zile în care muzica să cânte încet (pentru asta poţi folosi calculatorul sau radioul).  Îi poţi pune muzică chiar şi atunci când eşti acasă. Totuşi, ai grijă să nu dai volumul  prea tare pentru că zgomotul puternic va stresa papagalul.

Petreceţi timpul în compania papagalului! Atunci când ajungi acasă interacţionează cu papagalul tău pentru câteva ore. Eliberează-l, vorbeşte cu el şi hrăneşte-l. Astfel, te vei asigura că animalul tău de companie este fericit.