Cum protejam papagalul atunci cand e prea cald in casa

Vara s-a instalat deja, iar temperaturile cresc continuu. In cel mai fericit caz, un aparat de aer conditionat este salvarea noastra si a animalelor in zilele toride. Dar ce ne facem atunci cand, de exemplu, aerul conditionat nu exista sau nu functioneaza, iar papagalul nu mai poate suporta caldura? Iata cateva sfaturi!

In cazul in care papagalul este putin stresat si respira greu din cauza caldurii, asezati-l in cel mai racoros loc al casei,  umpleti o sticla cu pulverizator cu apa potrivita ca temperatura (racoroasa, dar nu rece!) si pulverizati deasupra pasarii.

De asemenea, puteti lasa pasarea sa iasa din colivie pentru a se bucura de o baita intr-o cadita cu apa.

Daca observati ca papagalul nu mai gafaie si raspunde normal la vocea dumneavoastra, inseamna ca incepe deja sa se simta mai bine. Totusi, este recomandat sa mergeti cu el la un veterinar pentru a va asigura ca este complet sanatos.

In cazul in care pasarea a intrat deja in convulsii din cauza caldurii, este recomandat sa il inveliti in prosoape reci, eventual sa ii puneti un pachet cu gheata langa picioare si sa mergeti cu el urgent la o clinica veterinara.