Papagalii amorezi (Lovebirds)

Papagalii amorezi sau Lovebirds, aşa cum se numesc în limba engleză, sunt păsări de talie mică, care se ataşează foarte repede unul de celălalt (de unde şi denumirea). Ei sunt grupaţi în nouă specii, toate aparţinând genului Agapornis şi provin din Africa Centrală şi de Sud. Sunt ideali ca animale de companie deoarece sunt păsări inteligente, sociabile, curioase şi blânde.

Papagalii amorezi trăiesc în medie între 10 şi 15 ani şi pot măsura de la 13 până la 17 cm. Culorile pot varia în funcţie de specie, dar nuanţa de bază este întotdeauna verdele.

Au o personalitate puternică, sunt foarte activi şi jucăuşi. Dacă optaţi pentru această specie, este ideal să cumpăraţi o pereche. O dată ce cuplul se formează, legătura se face pe viaţă. Nu vă miraţi dacă observaţi că masculul şi femela îşi petrec mai tot timpul împreună, ciugulindu-se unul pe altul. Este un lucru absolut firesc pentru ei.

Sunt păsări inteligente, uşor de dresat, de aceea este indicat să începeţi sesiunile de “antrenament” încă de când sunt mici. Îi puteţi învăţa să se suie pe mână, să coboare, să vină la voi sau să repete cuvinte.

Este ideali să le cumpăraţi o cuşcă destul de mare, de cel puţin  50-60 cm înălţime. Dieta trebuie să fie variată şi să includă granule, seminţe, legume şi fructe proaspete (morcov, măr, salată etc.), dar şi oase de sepie pe care să le roadă.