De ce ar trebui sa dresam pasarile cand sunt tinere

Dresarea unei păsări atunci când este tânără este ideală comparativ cu încercările de a corecta vechile obiceuri ale unei păsări adulte. Este important să socializăm cu animăluțul, să comunicăm cu el și să îl lăsăm să capete încredere în noi încă de mic. La fel cum bebelușii învață să mănânce cu lingura și să se joace cu alții, păsările trebuie să înceapă cu lucrurile esențiale.

Dacă vă învățați pasărea să fie atinsă, veți preveni numeroase probleme. De exemplu, dacă vă jucați cu picioarele ei, aceasta va putea tolera pilirea unghiilor.

Începeți să folosiți un prosop în care să înveliți treptat pasărea atunci când vă jucați cu ea. Atunci când veterinarul va încerca să folosească și el un prosop, experiența va fi mai puțin stresantă.

Păsările își folosesc ciocul pentru a testa tot felul de chestii. Dar trebuie să-i învățăm că orice în afara ciupiturilor gentile este interzis. Încruntați-vă și spuneți-i “nu”, după care lăsați-l singur timp de un minut. Va începe să înțeleagă.

Încercați să folosiți un ham. Îi va lua ceva timp până să se obișnuiască, de aceea și este recomandat să înceapă de mic. Odată ce este în ham, pasărea va putea fi dusă pe-afară și îi va înțelege rolul.

Socializarea cu animăluțul este un pas important pentru deținătorii de păsări. Odată ce lucrăm mai mult cu ele, le vom putea percepe limbajul corpului și vom putea înțelege mai repede ce vor. Dresate de mici, păsările își vor forma un comportament favorabil pentru că vor ști că doar astfel ne pot atrage atenția.