Cum curatam colivia papagalului

Papagalii sunt niste animale minunate si distractive, dar care pot face foarte multa mizerie. In general, dezordinea din custile lor este provocata fie de nevoile lor, fie de resturile de mancare. Asadar, este datoria noastra sa le curatam colivia si sa fim siguri ca traiul lor continua intr-un mediu igienic.

In salbaticie, papagalul poate fi considerat un adevarat fermier. El indeparteaza semintele din nuci sau din fructe, iar resturile cad pe pamant, incoltesc si cresc. Din nefericire, papagalii nu fac diferenta dintre mediul din salbaticie si cel din casa si, cum am mentionat, responsabilitatea de a mentine curatenia ne revine noua, proprietarilor.

Un element cheie in curatenia coliviei este indepartarea alimentelor umede cat se poate de repede. Acestea pot atrage insectele mult mai repede decat alimentele uscate. Nutrientii uscati, precum granulele sau semintele, pot absoarbe si ele umezeala daca sunt tinute intr-un mediu umed si pot duce la aparitia problemelor.

Asadar, este recomandat sa hranim papagalul cu mancaruri umede la micul dejun si la cina. Putem opta fie pentru mancare de ovaz, fie pentru banane sau alte fructe si legume proaspete. Portiile nemancate trebuie inlaturate imediat.

Fundul custii trebuie acoperit cu ziare. Astfel, curatenia coliviei va deveni mai usoara.

Pentru a nu exista probleme, colivia unui papagal trebuie curata des, bazandu-ne pe o rutina zilnica.