5 alimente colorate pentru pasari

Când vine vorba de mâncare, văzul este unul din cele mai importante simţuri pentru păsări. Spre deosebire de oameni, multă specii de păsări au retine care le permit să vadă lumina ultravioletă, iar culorile sunt diferite faţă de cum le percepem noi. Deoarece culoarea este atât de importantă în cazul mâncării, ar fi bine să alegem alimente cât mai colorate pentru hrana păsării.

Cine poate rezista acelui roşu puternic al căpşunilor? Acest fruct este perfect pentru ca pasărea să-şi poată scufunda ciocul în el. Conţine din belşug vitamina C şi este foarte sănătoasă.

Mango este o gustare ideală pentru pasărea de companie. Are o culoare portocalie, ţipătoare şi este plină cu beta caroten şi vitamina A. Este un fruct esenţial pentru sistemul imunitar, piele şi pene strălucitoare. Totuşi, dacă îi serviţi păsării mango, pregătiţi-vă să faceţi curat în cuşcă: înaripatul îşi va freca ciocul lipicios de toate gratiile.

Ardeii galbeni sunt tot timpul o alegere potrivită. Tăiaţi fâşii, ei reprezintă o gustare crocantă pe care păsările o vor savura din plin. Conţin vitamina A şi C, sunt nutritivi şi delicioşi.

Coacăzele reprezintă o gustare ideală pentru orice tip de păsări. Ele conţin fibre dietetice, vitamina C şi K, dar şi mangan, necesar în regimul alimentar al înaripatelor.  De asemenea, coacăzele abundă în antioxidanţi, care protejează celulele împotriva unor grave probleme de sănătate.

Puţine fructe au pieliţa acrişoară, dar în acelaşi timp un gust dulce. Cine poate rezista unei felii suculente de prună într-o zi toridă de vară? Bogate în vitaminele A,B, C şi K, prunele luptă împotriva infecţiilor şi ajută la o vedere şi  la o piele mai sănătoasă. De asemenea, ele sunt o bună sursă de fier.