Dacă v-ați gândit vreodată să-i dați papagalului ceea ce mâncați și voi, este bine de știut că o puteți face. Trebuie doar să preparați mâncarea după anumite reguli, astfel încât să nu îi dăuneze păsării. Spre deosebire de câini și pisici, mâncarea consumată de oameni este benefică pentru păsări, iar în unele cazuri depășește în nutrienți alimentele speciale.
Când hrănim papagalul cu fructe sau cu legume, ar trebui să le lăsăm crude și nu gătite. Odată ce le gătim, nutrienții benefici pentru înaripat s-ar putea pierde.
Deși puțin piper măcinat nu are niciun efect negativ, sarea și alte condimente îi pot fi dăunătoare papagalului. Este mai bine să păstrăm gustul natural al alimentului. Miciuțul nostru prieten va aprecia!
Dacă vrem să îi dăm papagalului niște paste, de exemplu, trebuie să ne asigurăm că acestea sunt preparate într-o tigaie care nu se lipește. Este de preferat una din oțel inoxidabil, deoarece nu va contamina mâncarea.
Există unele alimente care sunt toxice păsărilor. Încercați să evitați ciocolata, semințele de măr, avocado, ceapa, ciupercile, frunzele de roșie și alcoolul. Asigurați-vă că niciuna dintre acestea nu îi este servită papagalului.
Este posibil ca unii papagali, obișnuiți cu semințe și granule, să nu fie foarte receptivi la mâncarea proaspătă. Încercați să o introduceți pe aceasta treptat, ca parte a regimului zilnic, pentru ca papagalul să nu dezvolte probleme de greutate sau chiar boli.
Așadar, dacă papagalul nu se va atinge de mâncarea pe care o consumați, nu fiți descurajați. Începeți să mâncați în fața lui și fiți expresivi, pentru a-i demonstra cât de bună e mâncarea. Odată ce papagalul va sesiza, va fi doar o chestiune de timp până ce va lua prima îmbucătură.