Papagalul nimfa

Fiind unul dintre papagalii preferaţi ca animale de companie, papagalul nimfă îşi etalează talentul în cântecele sale. Masculii, în general, tind să „compună” cântece foarte lungi sau să imite şi să transforme în variante fluierate melodii pe care le-a auzit de mai multe ori.

Nimfele sunt păsări foarte sociabile, dornice de atenţie şi de dragoste. De aceea, este foarte posibil ca după ce i-aţi câştigat încrederea, papagalul să se aşeze destul de des pe umărul dumneavoastră în semn de afecţiune. Femelele sunt celebre pentru prietenia de care dau dovadă. Ele se vor aşeza pe stăpân sau lângă acesta şi se vor juca cu părul, hainele ori bijuteriile lui pentru a-l băga în seamă.

Papagalul nimfă ştie foarte bine cum să-şi exprime starea şi sentimentele. Dacă este vesel si are chef de joacă, va veni sigur la portiţa coliviei atunci când vrei să-l eliberezi prin casă şi va ieşi chiar fără să-l chemi. De asemenea, atunci când este fericit îţi vei da seama după felul în care cântă. Dacă nimfa este tristă ori pur şi simplu nu are chef de socializare va rămâne în colivie şi nu va încerca să interacţioneze cu stăpânul. În acest caz, pasărea trebuie lăsată în pace o perioadă de timp.

În sălbăticie, papagalul nimfă coboară la nivelul solului pentru a face rost de mâncare astfel că şi in captivitate va accepta bucuros să mănânce dintr-un bol sau să delecteze cu mici gustări pe care i le-ai lăsat pe podea.

Aceşti papagali pot fi dresaţi foarte uşor dacă antrenamentul începe încă din tinereţe şi sunt ideali pentru familiile în care există şi copii peste 8 ani deoarece se vor înţelege foarte bine atât cu cei mari, cât şi cu cei mici.