Cum inveti papagalul sa „dea mana” cu tine

Dacă vrei să-ţi înveţi papagalul să „dea mâna” cu tine, pregăteşte-te pentru o porţie de distracţie pe cinste!

În primul rând, pentru a-ţi dresa papagalul trebuie să cunoşti câteva lucruri de bază pentru a face micuţul înaripat să se simtă în largul său. Trucurile de bază le poţi citi în articolul despre dresajul de bază al papagalilor.

Pentru a învăţa papagalul să dea mâna, roagă-l să iasă din colivie şi aşază-l, eventual, pe o bară de dresaj. Îndreaptă mâna dreaptă câtre piciorul lui drept. Este foarte probabil ca el să îţi întindă piciorul stâng. Nu-l lăsa să facă asta. Insistă asupra piciorului drept. Odată ce l-ai convins, iar el a urcat picioruşul drept pe mâna ta, nu-l lăsa să-şi transfere greutatea sau să se urce pe tine. Întinde-i mâna de mai multe ori, lasă-l să te atingă, apoi retrage-te. Repetă procedeul de mai multe ori, oferindu-i de fiecare dată câte o recompensă.

După ce ai repetat acest lucru de câteva zeci de ori, iar papagalul s-a obişnuit cu trucul, începe să-i şi ţii picioruşul în mână pentru o secundă sau două, mişcându-l de sus în jos ca şi cum aţi da mâna. Dacă reacţionează în mod negativ, mai lasă-i ceva timp să se obişnuiască. În cazul în care papagalul se simte comfortabil cu noul truc pe care îl învaţă, recompensează-l.

Repetă dresajul zilnic pentru ca el să dea roade! Nu uita, antrenamentul nu trebuie să dureze mai mult de 15-20 de minute pe zi!