Daily Archives 29/03/2013

De ce musca papagalul?

Papagalii sunt animale de companie ideale. Sunt păsări inteligente, sociabile şi jucăuşe. Totuşi, în captivitate, ei se pot comporta deseori precum nişte bebeluşi. Ţipă, se plâng, scot sunete ciudate sau chiar se comportă agresiv. Acesta este modul lor de a-şi manifesta nemulţumirile.

De ce muşcă papagalul? De cele mai multe ori cauzele sunt diferite. În general, papagalii nu îşi folosesc ciocul pentru a ataca ci doar pe post de unealtă ori pentru a se apăra de ceva. Papagalii se joacă, se cocoaţă, mănâncă şi îşi curăţă penele cu ajutorul ciocului. De asemenea, ei se folosesc de el pentru a se apăra atunci când se simt iritaţi. Dacă încercaţi să îl scoateţi din cuşcă în momente în care este somnoros ori încercaţi să vă jucaţi cu el când nu vrea, fiţi siguri că vă veţi alege cu o muşcătură.

Mai mult

Papagalii amorezi (Lovebirds)

Papagalii amorezi sau Lovebirds, aşa cum se numesc în limba engleză, sunt păsări de talie mică, care se ataşează foarte repede unul de celălalt (de unde şi denumirea). Ei sunt grupaţi în nouă specii, toate aparţinând genului Agapornis şi provin din Africa Centrală şi de Sud. Sunt ideali ca animale de companie deoarece sunt păsări inteligente, sociabile, curioase şi blânde.

Papagalii amorezi trăiesc în medie între 10 şi 15 ani şi pot măsura de la 13 până la 17 cm. Culorile pot varia în funcţie de specie, dar nuanţa de bază este întotdeauna verdele.

Au o personalitate puternică, sunt foarte activi şi jucăuşi. Dacă optaţi pentru această specie, este ideal să cumpăraţi o pereche. O dată ce cuplul se formează, legătura se face pe viaţă. Nu vă miraţi dacă observaţi că masculul şi femela îşi petrec mai tot timpul împreună, ciugulindu-se unul pe altul. Este un lucru absolut firesc pentru ei.

Mai mult