Seminte sau granule?

Un crescător de păsări ar trebui să știe că din hrana animalului ar trebui să facă parte atât semințele, dar și granulele. De asemenea, trebuie știut că niciuna din aceste variante nu ar trebui preferată exclusiv.

În captivitate, păsările nu pot consuma aceeași varietate de alimente ca și în sălbăticie, deci nu își pot lua toți nutrienții doar din semințe sau doar din granule. Deși acestea din urmă furnizează o nutriție mai echilibrată decât semințele, dar regimul alimentar al păsării ar trebui suplimentat cu fructe și legume pentru a fi siguri că aceasta va consuma toate vitaminele și mineralele.

Ca o regulă, o pasăre ar trebui să fie hrănită cu niște granule de calitate ca fel de bază, ar trebui să i se ofere fructe, vegetale și verdețuri în fiecare zi, plus câteva semințe. Asigurați-vă că pasărea nu mănâncă foarte multe semințe. Ele sunt ca un fel de junk food, iar unele păsări refuza să mănânce altceva dacă au mâncat doar semințe. De asemenea, consumul de semințe poate duce la diverse probleme de sănătate și chiar poate scurta durata de viață a păsării.

Odată ce îi oferim păsării un regim sănătos și variat ne asigurăm că aceasta va fi în familia noastră timp de mulți ani de-acum încolo. Regula “ești ceea ce mănânci” se aplică și la păsări!