Cum sa iti mentii papagalul fericit

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te ocupi mai bine de papagalul tău şi să îi furnizezi exact lucrurile de care are nevoie pentru a trăi fericit şi pentru a se dezvolta în mod corespunzător:

Oferă-i şansă de a face mişcare
În sălbăticie, papagalii fac foarte mult sport atunci când zboară, caută mâncare şi se feresc de prădători. Într-un apartament, pe de altă parte, poate fi destul de greu să îi oferi condiţiile optime pentru a se desfăşura în voie, însă, punându-ţi creativitatea la muncă, e posibil să găseşti anumite metode prin care papagalul tău să îşi poată face “exerciţiile zilnice”.

Asigură-i o dietă variată
De ani întregi, experţii în păsări au vorbit despre avantajele pe care papagalii le au atunci când consuma mâncăruri proaspete, precum fructe sau legume, pe lângă produsele comercializate în petshop. Şi noi îţi recomandăm ca, pe lângă hrana pe care o găseşti în magazine şi care îi este indispensabilă prietenului tău innaripat, să-I oferi acestuia şi un deşert “fresh”, pentru că el să se simtă la fel ca în mediul său natural, sălbăticia. Printr-o dietă variată, îi vei asigura papagalului tău necesarul de vitamine şi minerale şi vei observa şi tu că starea sa generală este extrem de pozitivă.

Alege cuşca şi jucăriile potrivite pentru papagalul tău
Programul încărcat de muncă şi obligaţiile familiale sunt, în general, un obstacol pentru cei care au păsări de companie să petreacă foarte mult timp alături de ele, ceea ce este, în mod evident, de înţeles. De aceea, este foarte important că, în cazul în care te confrunţi cu o situaţie asemănătoare, să te asiguri că papagalul tău are o ocupaţie atunci când rămâne singur acasă, sau, pur şi simplu, când nu ai timp să te joci cu el. Alege din petshop jucăriile şi colivia perfecte, astfel încât prietenul tău multicolor să se simtă confortabil şi atras de ceea ce are În jur.
Poţi să construieşti în jurul coliviei un decor plin de culoare, care să-I amintească de junglă. Aşa, vei şti sigur că, atunci când tu eşti la lucru, papagalul se simte fericit şi trăieşte într-un mediu familiar.