5 motive sa ai o pasare de colivie acasa

Atunci când vine vorba de animale de companie, majoritatea oamenilor se gândesc la câini și pisici, însă există și persoane, ca noi ,care au curajul de a privi dincolo de aparențe și aleg animăluțe care se potrivesc mai mult caracterului și stilului lor de viață. O pasăre de colivie îți poate oferi nenumărate satisfacții și poate deveni, fără îndoială, cel mai bun prieten al tău. Iată cateva motive care te vor face să ne dai dreptate:

  1. Unele păsări pot vorbi. Bine, nu pot purta conversații, însă ele sunt capabile să imite sunete și chiar să fredoneze melodiile tale preferate. Cât de simpatic este acest lucru?
  2. Nu costă mult. Pe lângă faptul că le găsești în petshop la prețuri foarte mici, nici îngrijirea lor nu necesită foarte mulți bani, așa că un papagal, sau un peruș îți vor face viața mai frumoasă pe bani puțini. Atâta timp cât le oferi o dietă echilibrată, o colivie curată și toată dragostea ta, păsărelele nu au nevoie de nimic în plus.
  3. Sunt extrem de inteligente. Păsările, mai ales papagalii și perușii sunt unele dintre cele mai inteligente ființe din regnul animal. Ce alte animale mai pot mima gesturi, sau sunete umane?
  4. Sunt foarte sociabile. Un papagal se va adapta imediat în locuința ta și va intercționa cu toți membrii familiei.
  5. Sunt potrivite pentru spațiile mici. Dacă nu dispui de o locuință foarte spațioasă, e mai bines ă optezi pentru o păsare de colivie, decât pentru un câine, sau o pisică, care se vor simți mult mai închise decât un papagal, sau un peruș.