Papagalii si preferintele lor muzicale

Papagalii au preferințe muzicale personale și adoră și ei să cânte și să danseze. Singurul lucru pe care micii noștri prieteni nu îl agreează absolut deloc este chiar…muzica dance!

Deși papagalii sunt recunoscuți pentru abilitatea lor de a mima, de a copia gesturi și sunete pe care le aud zilnic, oamenii de știință au descoperit, de curând, că ei au, de fapt, preferințe muzicale proprii – și detestă, la propriu, acordurile dance.

Aparent, frumoasele înaripate adoră muzica clasică, care le dă o stare de bine, relaxantă. Dacă ai acasă un papagal, poți asculta în liniște opere de Bach, Mozart, sau Ceaikovsky, însă ai face bine să eviți sound-urile noi, dance, sau electronice, care îl vor idispune pe amicul tău.

Atunci când se simt în largul lor din toate punctele de vedere, papagalilor le place să se miște și să reproducă diverse sunete. Vei vedea că, dacă vei asculta de mai multe ori împreună cu el o anumită melodie, după un timp, el va începe să emită acordurile respective. Tocmai de aceea papagalii sunt niște ființe pe cât de inteligente, pe atât de fascinante și haioase.

Nu vă veți plictisi niciodată împreună, atâta timp cât tu vei ști să îi oferi îngrijirea și distracțiile de care are nevoie, printre care se numără, așa cum afirmă cercetătorii, și muzica clasică.