Topul celor mai frumoase pasari de pe Pamant

Uneori stăm şi ne întrebam de unde provine atâta frumuseţe într-o fiinţă atât de mică şi fragilă, precum sunt păsările. Cum e posibil ca într-o mână de pene să existe atâtea culori, atât de bine evidenţiate? Nu degeaba păsările sunt asociate cu cerul, cu aerul, cu libertatea; există ceva în felul lor de a fi care ne dă senzaţia că sunt nişte creaturi speciale, pe care însuşi Dumnezeu le-a pictat, pană cu pană.

Pe Glob există milioane de specii de păsări, care mai de care mai uluitoare, aşa că este foarte greu să reducem lista la doar câteva nume. Cu toate acestea, am alcătuit un top cu cele mai impresionante 5 păsări din întreaga lume, care vă vor bucura privirea şi vă vor face să vă doriţi să aveţi şi voi un exemplar acasă:

  1. Papagalul Rainbow Lorikeet
  2. Rainbow-Lorikeet-.preview

 Acest papagal este foarte colorat; penele sale cuprind aproape toate culorile posibile. Papagalii Rainbow Lorikeet sunt originari din Australasia şi pot fi găsiţi în insulele din Oceanul Pacific, Australia, sau Tasania. Trăiesc în pădurile tropicale şi sunt consideraţi una dintre cele mai atractive păsări din întreaga lume.

     

 

 

 

 

 

 

2. Fazanul auriu

Golden-pheasant.img_assist_custom-600x449

 Fazanul auriu este o specie de păsări din familia Phasianidae, ordinul Galliformes. Este originar din China și poate fi găsit, mai nou, şi în Marea Britanie, dar obiceiurile sale de viață în natură rămân încă destul de puțin cunoscute. Penajul său are o coloristică deosebită, care îl transformă într-una dintre cele mai frumoase păsări ale lumii.

 

 

 

 

 

 

3. Pasărea Paradisului

  1. -Bali_Bird_Paradise

 Există mai multe tipuri de păsări din această specie, care diferă în funcţie de culori şi formă. Pasărea Paradisului poate fi văzută în Noua Guinee, fiind uşor de recunoscut datorită penajului elaborat şi culorilor extrem de speciale, care, împreună, transformă această pasăre într-o adevărată minune a naturii.

 

 

 

 

 

 

 

4. Papagalul Ara Stacojiu

450px-Scarlet_Macaw

 Papagalul Ara Stacojiu este deja o celebritate în materie de păsări, iar imaginea sa a devenit deja emblematică în filme, desene animate, etc. Această pasăre mare, cu coadă lungă şi un penaj predominant stacojiu este originară din pădurile tropicale ale Americii de Sud, unde poate fi admirată în toată splendoarea.

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Papagalul Tucan

keel-billed-toucan.img_assist_custom-600x450

Papagalul tucan este înzestrat cu un cioc uriaş, în comparaţie cu restul corpului. După cum se poate observa, ciocul este mai colorat decât restul corpului, în nuanţe de verde, albasTru şi roşu. Păsările ce aparţin acestei specii sunt destul de gălăgioase şi din acest motiv nu sunt foarte potrivite ca păsări de colivie, însă aspectul lor deosbit le plasează în rândul vedetelor înnaripate ale lumii.