Papagalul Gri African

Considerat combinația perfectă între frumusețe și inteligență, papagalul gri african este unul din cei mai cunoscuți papagali din lume în rândul iubitorilor de păsări. 

În general, papagalul gri african este timid și retras. Îngrijit prudent și din timp, el va căpăta încredere în stăpân și va deveni foarte afectuos. Totuși, afectivitatea lui nu va fi atât de evidentă ca în cazul papagalilor de talie mică spre medie.

Papagalul gri african este cunoscut pentru abilitatea incredibilă de a mima nu doar vocea umană, dar și sunetele ambientale.

Un astfel de papagal, pe numele său Prudle, deține recordul mondial pentru cel mai bogat vocabular (800 de cuvinte). Cu mult exercițiu, un gri african ar trebui să înceapă să vorbească în jurul vârstei de 1 an.

Papagalul gri african are o lungime de circa 30 de centimetri. El atinge maturitatea între 3 și 5 ani și poate avea o durată de viață de peste 50 de ani!  Asta dacă i se oferă o voileră spațioasă, un regim alimentar variat și un mediu liniștit. De asemenea, papagalului gri african îi place să fie stropit cu apă caldă de câteva ori pe săptămână.

În cazul în care avem de ales între un mascul și o femelă, trebuie să știm că “el” are o zonă ascuțită în spatele ochilor, iar “ea”, una rotunjită. De asemenea, femela are nările mai mărunte și capul mai rotund.

Trebuie de știut că papagalul gri african nu se împerechează în captivitate. Odată cumpărat, el va avea nevoie de un spațiu generos, de multă atenție și de niște bani investiți pe viitor. Nu vă lăsați speriați, merită!